SweetSmile. :)
Jó Szórakozást. ( Music & Kép & Idézet & Game stb... ♥♥♥)
MENÜ

Epres Kocka:

Receptek Picture

 

Hozzávalók:
8 tojás
20dkg cukor
20dkg liszt
10dkg étkezési keményitő
1cs sütőpor
3 ek vaniliás cukor
3 ek kakaópor
25 dkg eperlekvár
a töltelékhez
2 ek zselatin
50 dkg eper
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
a diszítéshez citromfű

Elkészítés: 
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A sárgákat egyenként belekeverjük, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport is beleszitáljuk.A masszát kétfelé osztjuk, az egyik részt a vaniliás cukorral, a másikat a kakaóval ízesítjük. Két 25x30centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát tesszük.Előmelegített 180 fokos sütőben légkeveréses sütőben 165 fokon egymás után megsütjük. A világos tésztát a lekvár felével megkenjük, a sötétet ráillesztjük, majd a maradék lekvárt a tetejére simítjuk.Az eperhabhoz a zselatint egy kevés vízben feloldjuk. Az epret megmossuk, és felét turmixoljuk. A zselatinnal együtt a tűzre tesszük és felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tejszínt a cukorralkemény habbá verjük. a sárgákat egyenként belekeverjük, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport is beletesszük.A masszát kétfelé osztjuk, az egyik részt a vaniliás cukorral, a másikat a kakaóval ízesítjük. Két 25x30 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát tesszük. Előmelegített 180fokos sütőben, légkeveréses sütőben 165 fokon, egymás után megsütjük. A világos tésztát a lekvár felével megkenjük, a sötéte t ráillesztjük, majd a maradék lekvárt a tetejére simítjuk. Az eperhabhoz a zselatint egy kevés vízben feloldjuk. Az epret megmossuk, és a felét turmixoljuk. A zselatinnal együtt a tűzre tesszük, és felmelegítjük, de nem forraljuk fel.a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a langyosra hűtött zselatinos eperrel és a citromhéjjal összeforgatjuk, majd a lekváros lapokra kenjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután a maradék epret szeletekre vágjuk, és a tetejét kirakjuk vele. Citromfűvel diszítve, kockára vágva tálaljuk.

 

Citromparfé:

Receptek Picture

 

 

Hozzávalók:

- 60 dkg citrom

- 1 narancs

- 20 dkg kristálycukor

- 2,5 dl tejszín

 

 

Elkészítés:

A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd héjukat lereszeljük. Levüket kicsavarjuk, és egy sűrű szűrőn leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek a parféba.
A cukorral együtt addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, ezután kihűtjük, és legalább 30 percre a hűtő-szekrénybe tesszük. Amikor a szirup teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük vele.
A parféalapot formába öntjük, és a mélyhűtőbe tesz-szük. Kb. 2 óra múlva szeletekre vágva menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítve, tejszínhab kíséretében kínáljuk.

 

 

 

Diós-Rumos Szelet:

 

Receptek Picture

Hozzávalók:

- 3 egész tojás

- 20 dkg porcukor

- 20 dkg liszt

- fél dl rum

- 5 dkg zsír

- 2,5 dl tej

- 15 dkg darált dió

- 2 teáskanál sütőpor

- 1 narancs reszelt héja

- csipetnyi só

- tetejére durván vágott dió

- tetejére fél dl rum

- tetejére 5 dkg porcukor

 

Elkészítés:

 

Az egész tojásokat habosra keverem a cukorral, az olvasztott, de már nem meleg zsírral, a rummal, a reszelt narancshéjjal, majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is hozzáadva tovább keverem. Ezután hozzákeverem a darált diót és a sót. Kikent tepsibe beleöntöm a tésztát, tetejére rászórom a durvára tört diót és közepes lángon megsütöm. A sütőből kivéve még melegen megspriccelem a rummal, rászóróm a porcukrot és kihűlése után téglalap alakú szeletekre vágom.

 

 

 

Hájas Kiflii:

Receptek Picture

Hozzávalók:

- 2 dkg élesztő

- 2 db. kockacukor

- 105 dkg finom liszt

- 1 dl tej

- 4 dkg tojás sárgája

- 5 dkg zsír

- só ízlés szerint

- 45 dkg háj

 

Elkészítés:

2 dkg élesztõt 2 kockacukorral 5 dkg liszttel 1 dl tejben megkelesztünk. 
4 tojás sárgáját, 5 dkg zsírt, kevés sóval, habosra keverünk, adunk hozzá 1 kg lisztet a megkelt kovászt és annyi tejet, hogy fánk tészta keménységû legyen, jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.
Közben 45 dkg hájat lekaparunk. 
A megkelt tésztát kinyújtjuk és a háj harmadát rákenjük, összehajtjuk, 1/2 óráig pihentetjük. Nyújtjuk megkenjük a háj másik harmadával, összehajtjuk újra pihentetjük. Majd az utolsóval is megkenjük, hajtjuk, pihentetjük. 
A negyedik nyújtáskor félujjnyi vastagra nyújtjuk ki, forró késsel négyzeteket vágunk, tetszés szerint lekvárral vagy darált dióval töltjük, kifliket formálunk belõle tojással megkenjük a tetejüket, sütjük. 

 

 

Gesztenyés Szelet: 

  Receptek PictureHozzávalók: 

Tésztához: 
 

- 3 tojás 
- 4 ek. liszt 
- 3 ek. porcukor 

Töltelékhez: 
- 25 dkg gesztenyemassza 
- 1 zacskó vaníliás pudingpor 
- 2,5 dl tej 
- 1 ek. kakaópor 
- kevés porcukor 
- csipetnyi só 

Elkészítése: 

Először elkészítjük a tésztalapokat. A tojás sárgákat keverjük ki porcukorral habosra, majd pedig öntsük hozzá a lisztet is, s óvatosan keverjük el csomómentesen. A tésztát egy kizsírozott tepsibe öntjük, egyenletesen elosztjuk, s előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Eközben elkészítjük a krémet. A puddingport felöntjük a tejjel, s felfőzzük sűrű krémmé. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a gesztenyemasszát, kakaóport és ízesítjük cukorral, csipetnyi sóval. Ha elkészült a krém, s a süteménylap is, akkor már csak egy őzgerincformában összeállítjuk a süteményt. Béleljük ki alufóliával. A tésztalapot törjük akkorára, hogy bele tudjuk helyezni a formába. Majd a krémet öntsük bele a kibélelt formába, a tetejére pedig törjük rá a maradék lapot. Így csomagoljuk be, s tegyük hűtőbe, hogy a lap megpuhuljon, s a sütemény összeálljon. Mikor kivesszük, s kiborítjuk tálra, akkor reszelhetünk vagy olvaszthatunk rá csokoládét.  

 

Kinder Szelet:

Receptek Picture

Elkészítés: 

  

A tésztához 15 dkg porcukrot 5 dkg vajat, 2 evőkanál kakaóport, 2 tojást és 2 evőkanál mézet gőz fölött összedolgozunk, hozzákeverünk 35 dkg lisztet, amibe belevegyítünk 1 kiskanál szódabikarbónát. Amikor kihűlt a massza, 2 egyforma lapot sütünk belőle a tepsi hátulján. Két csomag vaníliás pudingport, 3 dl tejfölt, 3 evőkanál lisztet simára keverünk 4 deciliter tejjel és sűrűre főzzük.

Amikor kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg porcukorból és 20 dkg vajból kikevert krémet. A masszát a két lap közé töltjük, a tetejére porcukrot szitálunk vagy csokimázzal díszítjük.


Asztali nézet